23/03/21

Trendovi u dizajnu enterijera za 2021.

Prethodna godina naučila nas je da jedan prostor mora da zadovolji različite potrebe. Kuhinje su postale kancelarije, trpezarije – učionice, a kupatila najlepše oaze. Sve ovo uticalo je i na dizajnere enterijera kada su u pitanju trendovi za ovu godinu.

Kako da svoj prostor u Dunavskoj trilogiji učinite savršenim?

Svakodnevni luksuz

Dizajneri veruju da će se ljudi sada mnogo lakše odlučivati za ulaganje u izdržljivije, kvalitetnije komade nameštaja, posebno one sa višestrukom upotrebom. Samim tim, mnoštvo prostora postaće luksuznije i – lepše.

Pantone boje 

Pantone godinama bira boju koja će obeležiti naredni period. Ove godine, izabrali su dve: fantastične nijanse sive i žute, koje će oplemeniti svaki prostor. 

Zelenilo

Ako ne možete da u zelenilu uživate napolju, unesite ga u svoj dom. Biljke će uneti spokoj i nove nijanse, a odlično se uklapaju sa svim komadima nameštaja.

Osvetljenje

Pravi izbor lustera je ono što povezuje čitav prostor, a dizajneri preporučuju da se odlučite za kompleksne, isprepletane lustere, nalik na umetničke instalacije.

Karo šara

Ponovo je u modi! Ne morate nužno da izaberete suprotne tonove, dovoljno je i da se odlučite da, na primer, kvadratne pločice u kupatilu postavite dijagonalno. Uživaćete u mekom pokretu koji će ova jednostavna promena uneti.

Jasni oblici

Postmoderna je i dalje u fokusu. Geometrijske šare i oblici uneće diskretnu dramu koju će svi primetiti.

Puder-nijanse

Dizajneri se slažu: boje pudera sada se već smatraju neutralnim tonovima, pa se tako slažu sa svim drugim bojama koje izaberete.

Zemljana paleta (i tekstura)

Drvo, kamen, vuna – sve u prirodnim bojama – učiniće da se približite prirodi na najmoderniji način. Različite teksture uneće pokret čak i kada su svi komadi u istim ili sličnim nijansama.

Imate još ideja? Pozovite nas da ih razmotrimo zajedno i vaš dom u Dunavskoj trilogiji učinimo savršenim baš za vas.