25/06/21

Top saveti za top prvi utisak

Svaki vlasnik stana želi da ostavi impresivan prvi utisak. Dizajneri otkrivaju kako da to i ostvarite.

Osvetljenje

Obasjajte svoje posetioce od prvog trenutka. U skladu sa visinom tavanice, izaberite lampe ili luster koji će osvetliti upravo one elemente uređenja koje želite da istaknete. 

Otvorenost

Savremeni prostori više nisu izdeljeni zidovima. Ipak, zašto to dodatno ne naglasiti? Podne daske rasporedite uzdužno kroz prostor, da posetilac poželi da nastavi ka narednoj prostoriji. Ili se opredelite za horizontalnu šaru ka zidovima i uvedite svoje posetioce u velikom stilu.

Sjaj

Detalji koji se sjaje odmah privlače pogled. Staklo, kristal, mesing, bronza... Odaberite ono što se stilski uklapa, za sjajnu dobrodošlicu.

Zelenilo

Odlučite se za krupne sobne biljke jer će one vaš prostor učiniti prepoznatljivim. Ovo je ujedno i finansijski vrlo povoljan način da sasvim izmenite utisak koji vaš stan ostavlja na druge.

Boje

Svaki kolorit stvara određenu atmosferu. Izaberite boje koje se ističu u odnosu na nameštaj. Od vašeg stila zavisi koliko daleko ćete otići.

Stolice

Postavite interesantnu stolicu (ili više njih, ako imate prostora) kod ulaza u stan. Pored toga što ćete je svakodnevno koristiti, i vaši posetioci će je odmah primetiti.

Unikati

Zašto morate da imate „običan“ čiviluk za jakne? Možete da unesete malo industrijskog duha i postavite cev na kojoj ćete okačiti jakne i kapute. I ostaviti odličan utisak.

Slike

Bilo da se odlučite za umetničko delo ili porodične fotografije, dobrim rasporedom i pozicioniranjem pri ulasku u stan, ulepšaće vaš prostor, a vi ćete imati odličan razlog da podelite porodičnu istoriju.