10/06/20

Ostava na terasi može biti lepa, a efikasna!


U prethodnom tekstu savetovali smo vas kako da dekorišete svoju terasu, a da u njoj uživate.
Ipak, iz iskustva znamo da je mnogo vas kojima je terasa dragocen prostor za odlaganje stvari.
Pitanje je kako pomiriti potrebe savremenog života, a ne opteretiti prostor!?!
Evo kako da, na najefikasniji način, terasu iskoristite za odlaganje stvari, a da I dalje možete da uživate u jutarnjim kafama.

1 - Koristite zidove.

Bitno je da pažljivo isplanirate koja površina vam je potrebna za to što želite da odložite. Potražite ideje na internetu ako ne možete sami da steknete sliku o tome. Potom pažljivo premerite.

Ako, na primer, želite da odložite bicikl na zid terase, bitno je da ostavite dovoljno prostora za prolaz kako bi bicikl svakodnevno mogli da kačite i skidate sa zida.

 

2 - Napravite ostavni plakar kako bi terasa izgledala urednije.

Tako možete da zaklonite gume od kola, na primer. Nekada i gotova polica može da bude idealno rešenje. Potražite u prodavnicama gotove opreme za uređenje stanova. Ne samo da nećete trošiti vreme

sa majstorima već se, po nepisanom pravilu, ovakvi gotovi elementi vrlo lako montiraju.

 

Ako ste sigurni da vam je terasa suva i zaštićena od kiše (čak i kada pada pod uglom nošena jakim vetrom) onda svoj boravak na terasi možete da ulepšate i delom kućne biblioteke. Ovo je sjajno rešenje za sve vas koji imate mnogo knjiga, a, kao po nepisanom pravilu, uvek malo mesta.

 

3 -Sezonski orman na terasi

Žene često koriste priliku da svu svoju obuću (ili bar njen veći deo) odlože na terasu. Da bi što više obuće moglo da stane, uložite malo novca i dosta truda da napravite pravi ostavni orman za to!

(U nekom od sledećih tekstova pozabavićemo se i detaljnije odlaganjem obuće, a do tada, budite kreativni!)

Na kraju, ako ste sve stvari već uspešno odložili unutar stana, iskoristitie jedan zid za teretanu!