05/12/22

Dekoracija doma: Spremni za praznike kod kuće!

Novogodišnji i božićni praznici stvaraju jedinstvenu atmosferu, pa zašto da i vaš dom ne izgleda posebno? Ipak, u stanu to nije uvek jednostavno. U savremenim, modernim stanovima dnevna zona je najčešće otvorena, a prostor prosvetljen. Samim tim, „mesta“ za dekoraciju nema mnogo. Šta da učinite? Evo nekoliko saveta kako da malim promenama postignete mnogo.

Crveno

Detalji će svaki prostor učiniti svečanim. Izaberite crvene: jastučiće, ukrasni prekrivač ili toplo ćebe, sveće… U modernom, svedenom prostoru napraviće ogromnu razliku.

Grančice

Nema uvek dovoljno mesta da postavite novogodišnju jelku, a isti efekat možete da postignete i strateški raspoređenim grančicama. Veštačkim, naravno, i sa ukrasima ili bez njih. Uz prozore, na polici s knjigama, kao centralni ukras na trpezarijskom stolu, na kuhinjskom šanku… Ako želite, možete i da ih poprskate veštačkim snegom. 

Ukrasi

Ako mislite da dodatni elementi suviše remete enterijer, dovoljni su i novogodišnji ukrasi. Izaberite one koji su u bojama vašeg uređenja i smestite ih u providnu posudu – svi će ih primetiti

Krzno

Opet veštačko. Unesite prazničnu toplinu novom prostirkom koja imitira krzno. Odlično će se uklopiti i one koje nimalo ne liče na prirodne boje krzna ako to vašem prostoru najbolje „leži“.

Sjaj

Ne morate da oslikavate prozore, dovoljno će biti da postojeće svećnjake pospete šljokicama ili dodate nove ivice ukrasnim čašama 

Fenjeri

Najlepši način da vas Deda Mraz lakše pronađe. Rasporedite ih po stanu i upalite u Novogodišnjoj noći.

Jelka

Ove godine možete da se odlučite za koju god boju želite. Što se veličine tiče, u stanovima je uvek bolje odabrati nešto manju jelku jer će se tako bolje uklopiti u vaš prostor. Ako ne želite prirodnu jelku, mogućnosti su bezgranične. Za prirodnu jelku je važno samo jedno: obavezno je ponovo posadite posle praznika.

 

Možda se ove ideje ne uklapaju uz svaki stan, ali sigurno će odlično izgledati u svakom stanu u Rezidenciji paun u Paunovom bregu. Zato nas pozovite i zakažite svoju turu!